Indien deze email niet correct wordt weergegeven klik hier om de pagina in uw browser weer te geven.
Stichting Zevenheuvelenloop
Persbericht
15 maart 2017

Stevensloop klaar voor kampioenenbal

Nijmegen  De binnenstad van Nijmegen maakt zich op de voor de derde editie van de Stevensloop aanstaande zondag 19 maart. 8500 lopers hebben zich ingeschreven voor de Nijmeegse stadsloop. Dit jaar maakt het Nederlands kampioenschap halve marathon onderdeel uit van de Stevensloop. Een vernieuwd parcours, muziek op achttien plekken aan de route en naar verwachting veel publiek zullen bijdragen aan een groot hardloopfeest.

Gratis busvervoer

Alle deelnemers aan de Stevensloop kunnen op zondag 19 maart gratis met alle Breng bussen naar de start op de Kronenburgersingel in Nijmegen. Busvervoerder Breng vervoert hardlopers uit de regio op vertoon van hun startnummer naar het centrum van Nijmegen. Meereizende supporters zijn ook welkom in de bus. Zij kopen voor drie euro een retourtje Nijmegen. De start is op loopafstand van de bushaltes bij het treinstation Nijmegen. Lopers die gebruikmaken van het gratis busvervoer, wordt gevraagd uiterlijk aanstaande vrijdag een mailtje te sturen naar 7heuvel@connexxion.nl met vermelding van de opstapplaats.

Muziek

Op achttien plekken aan de route klinkt live muziek om de lopers te ondersteunen. Diverse muziekgroepen, bands en DJ’s zorgen voor afwisselende muzikale aanmoedigingen. Grote knaller is Sport DJ KES die de 5 kilometer deelnemers met opzwepende beats aanmoedigt op de Waalkade en de 10 kilometer en halve marathon lopers op Kelfkensbos. Bij een van de zwaartepunten op het parcours van de 10 kilometer en halve marathon staat sambaband Eco das Montanhas om de lopers de Oversteek over te helpen. De laatste snelle 400 meters door de Burchtstraat worden opgeluisterd door Hattrick Percussion en DJ Marijn.

Mini Stevensloop

Bij de tweede editie van de Mini Stevensloop komen bijna 500 basisschoolkinderen aan de start. Dit is fors meer dan de 184 deelnemers van vorig jaar. Afhankelijk van de leeftijd leggen kinderen 500 of 1000 meter af tijdens het populaire voorprogramma van de Stevensloop. Onder de jonge hardlopers zijn ook ruim 50 kinderen van de St. Maartenschool. De leerlingen met een lichamelijke of meervoudige beperking of langdurige ziekte hebben een eigen race en leggen een ronde van 500 meter af door de Nijmeegse binnenstad.

Toplopers

Het Nederlands kampioenschap op de halve marathon trekt een sterk topveld naar Nijmegen. Michel Butter, Jesper van der Wielen, Mohamed Ali Mohamed, Ronald Schröer, Roy Hoornweg en Bart van Nunen komen aan de start van de Nederlandse titelstrijd. De grootste regionale kanshebber op de titel is Jesper van der Wielen. Favorieten voor de Nederlandse titel bij de vrouwen zijn Kim Dillen, Jamie van Lieshout, Ruth van der Meijden en Irene van Lieshout. Het is de eerste keer dat een Nederlands kampioenschap wegatletiek in Nijmegen plaatsvindt. Speciaal voor dit kampioenschap zijn alle voormalig Nederlands kampioenen op de halve marathon uitgenodigd. Onder andere Olympiërs Carla Beurskens, Nadja Wijenberg, Jip Vastenburg, Tonnie Dirks en Greg van Hest zijn aanwezig.
 
De Mini Stevensloop start om 10.55 uur, de 5 km om 12.00 uur, de 10 km om 12.30 uur en de halve marathon inclusief NK om 13.30 uur. Meer informatie over de Stevensloop is te vinden op www.stevensloop.nl.

 

Stichting Zevenheuvelenloop
Postbus 650
6500 AR Nijmegen
(024) 379 23 97


info@zevenheuvelenloop.nl
info@marikenloop.nl
info@stevensloop.nl

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Ronald Veerbeek, directeur Stichting Zevenheuvelenloop (06-41213873) of Lotte Jacobs (06-11120660).
 
logo Stevensloop logo Marikenloop logo Zevenheuvelenloop