Indien deze email niet correct wordt weergegeven klik hier om de pagina in uw browser weer te geven.
Stichting Zevenheuvelenloop
Persbericht
3 maart 2017

Mini Stevensloop voor basisschoolleerlingen

Nijmegen – Bij de derde Stevensloop kunnen basisschoolkinderen voor de tweede keer meedoen aan de Mini Stevensloop. Start en finish van deze kinderloop bevinden zich op en rondom de Grote Markt aan de voet van de Stevenskerk. Op diverse Nijmeegse scholen worden clinics gegeven in het kader van de Mini Stevensloop. Programmaonderdeel van de jeugdloop is een speciale race voor kinderen van de St. Maartenschool.

Parcours

De kleine hardlopers krijgen een uitdagend parcours voorgeschoteld met de start bovenaan de Augustijnenstraat, vlak bij de Grote Markt. Via Plein 1944 en een kleine beklimming in de Broerstraat komen zij weer terug op de Grote Markt. Kinderen uit groep 3 en 4 leggen deze 500 meter lange ronde een maal af, kinderen uit groep 5 tot en met 8 twee maal. Alle kinderen finishen onder de finishboog van de Stevensloop midden op de Grote Markt. Aan de finish ligt er voor iedere loper een medaille klaar en de eerste drie meisjes en jongens van iedere groep krijgen een beker. Er wordt gestart in 6 groepen, waarbij de oudste groep als eerste start om 10.45 uur.

St. Maartenschool

Na de kinderen van groep 3, gaan de leerlingen van de St. Maartenschool van start. De leerlingen met een lichamelijke of meervoudige beperking of langdurige ziekte leggen een ronde van 500 meter af door de Nijmeegse binnenstad. De leerlingen van de St. Maartenschool zijn al druk in voorbereiding op de Stevensloop. Op vrijdag 10 maart vindt een laatste centrale oefening plaats. De kinderen worden tijdens de wedstrijd begeleid door medewerkers van de school en politiemotoren. Directeur Gillis Geschiere: “Wij stimuleren onze leerlingen om te bewegen en de mogelijkheden van de kinderen ten volle te benutten. Daarom zijn wij blij dat zij de kans krijgen om aan de Stevensloop mee te doen.”

Clinics

Net als de kinderen van de St. Maartenschool worden de deelnemers van de Nijmeegse basisscholen ook voorbereid op de Mini Stevensloop. Op diverse scholen vinden clinics plaats gericht op deelname aan de hardloopwedstrijd.

Inschrijven voor de Mini Stevensloop kan tot en met dinsdag 14 maart via www.stevensloop.nl.

Een rechtenvrije foto van de clinic op basisschool De Tovercirkel in Malden vindt u hier.

 

Stichting Zevenheuvelenloop
Postbus 650
6500 AR Nijmegen
(024) 379 23 97


info@zevenheuvelenloop.nl
info@marikenloop.nl
info@stevensloop.nl

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Ronald Veerbeek, directeur Stichting Zevenheuvelenloop (06-41213873) of Lotte Jacobs (06-11120660).
 
logo Stevensloop logo Marikenloop logo Zevenheuvelenloop