Indien deze email niet correct wordt weergegeven klik hier om de pagina in uw browser weer te geven.
Stichting Zevenheuvelenloop
Persbericht
23 februari 2017

Veel snelle vrouwen bij Stevensloop

Nijmegen – De Stevensloop kent op zondag 19 maart een sterk vrouwenveld bij het Nederlands kampioenschap halve marathon. Favorieten voor de Nederlandse titel zijn Kim Dillen, Jamie van Lieshout, Ruth van der Meijden en Irene van Lieshout. Ook Miranda Boonstra, Renée Vranken en Jacelyn Gruppen behoren tot de snelste deelneemsters.

Favorieten

Kim Dillen heeft de snelste tijd achter haar naam staan. Ruim een jaar geleden liep zij 1:12.50 uur. Op dit moment komt zij terug van een voetblessure, maar gezien haar prestaties in het verleden wordt zij toch tot de titelkandidaten gerekend. Jamie van Lieshout (1:12.59 uur) en Ruth van der Meijden (1:13.01 uur) namen samen met Dillen deel aan het EK halve marathon in 2016 en gaan nu weer de strijd met elkaar aan. Irene van Lieshout kan zich ook mengen in dit duel. Van der Meijden (33.17 min) en Irene van Lieshout (33.30 min) liepen anderhalve week geleden een persoonlijk record bij het NK 10 kilometer.

Miranda Boonstra

Naast de vier favorieten komt ook Miranda Boonstra aan de start. Na twee jaar blessureleed is de marathonloopster weer terug aan het komen en verschijnt zij aan de start van het NK halve marathon in haar eigen regio. Boonstra werd reeds vijftien keer Nederlands kampioene. Ook de Nederlands kampioene trailrunning 2015, Renée Vranken en lange afstandsloopster Jacelyn Gruppen doen mee aan de halve marathon. Ook op de andere afstanden van de Stevensloop starten sterke loopsters. Olympiër Jip Vastenburg doet mee aan de 10 kilometer en de Nijmeegse Christine Venhuizen start op de 5 kilometer.

Mannen

De mannenrace kan eveneens rekenen op een sterk deelnemersveld bij het NK halve marathon. Michel Butter, Jesper van der Wielen, Mohamed Ali Mohamed, Ronald Schröer, Roy Hoornweg en Bart van Nunen komen aan de start van de Nederlandse titelstrijd. De grootste regionale kanshebber op de titel is Jesper van der Wielen. Het is de eerste keer dat een Nederlands kampioenschap wegatletiek in Nijmegen plaatsvindt.
 
Inschrijven voor de Stevensloop is nog mogelijk via www.stevensloop.nl.

Een rechtenvrije foto van de tweede Stevensloop in 2016 vindt u hier.

 

Stichting Zevenheuvelenloop
Postbus 650
6500 AR Nijmegen
(024) 379 23 97


info@zevenheuvelenloop.nl
info@marikenloop.nl
info@stevensloop.nl

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Ronald Veerbeek, directeur Stichting Zevenheuvelenloop (06-41213873) of Lotte Jacobs (06-11120660).
 
logo Stevensloop logo Marikenloop logo Zevenheuvelenloop