Indien deze email niet correct wordt weergegeven klik hier om de pagina in uw browser weer te geven.
Stichting Zevenheuvelenloop
Persbericht
17 februari 2017

Leerlingen St. Maartenschool doen mee aan Stevensloop

Nijmegen – De Stevensloop kent op 19 maart een speciaal programmaonderdeel voor leerlingen van de St. Maartenschool. De leerlingen met een lichamelijke of meervoudige beperking of langdurige ziekte krijgen een eigen race als onderdeel van de Mini Stevensloop. Alle kinderen van de St. Maartenschool leggen een ronde van 500 meter af door de Nijmeegse binnenstad.

Voorbereiding

De speciale race vindt plaats aan het einde van de Mini Stevensloop, voordat de deelnemers aan de 5 kilometer van start gaan. De leerlingen van de St. Maartenschool zijn al druk in voorbereiding op de Stevensloop. Op vrijdag 10 maart vindt een laatste centrale oefening plaats. De kinderen worden tijdens de wedstrijd begeleid door medewerkers van de school en politiemotoren. Directeur Gillis Geschiere: “Wij stimuleren onze leerlingen om te bewegen en de mogelijkheden van de kinderen ten volle te benutten. Daarom zijn wij blij dat zij de kans krijgen om aan de Stevensloop mee te doen.”

Mini Stevensloop

Naast de race over 500 meter voor de leerlingen van de St. Maartenschool, vinden er ook wedstrijden plaats voor kinderen van de basisschool. Leerlingen uit groep 3 en 4 lopen 500 meter, leerlingen uit groep 5 tot en met 8 leggen 1000 meter af. De start ligt op de Augustijnenstraat en de finish midden op de Grote Markt. Op dit plein vinden ook de prijsuitreikingen plaats. Iedere deelnemer ontvangt aan de finish een medaille en voor de start vindt er per groep een gezamenlijke warming-up plaats.

Inschrijven voor de Mini Stevensloop en de Stevensloop kan via www.stevensloop.nl.

Een rechtenvrije foto van de Mini Stevensloop in 2016 vindt u hier.

 

Stichting Zevenheuvelenloop
Postbus 650
6500 AR Nijmegen
(024) 379 23 97


info@zevenheuvelenloop.nl
info@marikenloop.nl
info@stevensloop.nl

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Ronald Veerbeek, directeur Stichting Zevenheuvelenloop (06-41213873) of Lotte Jacobs (06-11120660).
 
logo Stevensloop logo Marikenloop logo Zevenheuvelenloop