Indien deze email niet correct wordt weergegeven klik hier om de pagina in uw browser weer te geven.
Stichting Zevenheuvelenloop
Persbericht
16 januari 2017

Muziek gezocht voor Stevensloop

Nijmegen – Stichting Zevenheuvelenloop is op zoek naar muzikanten die willen optreden tijdens de Stevensloop op zondag 19 maart. Aan het parcours van de 5 kilometer, 10 kilometer en halve marathon wordt op ruim twintig verschillende plaatsen live muziek ten gehore gebracht. Bij deze derde editie wordt weer meer muziek dan het jaar ervoor aan het parcours gezet. Deze muziek zorgt voor een bijzondere sfeer en mooi hardloopfeest bij de Nijmeegse stadsloop.

Muziek

Op het parcours komen de deelnemers onder andere op de Oversteek, het nieuwe stadseiland en in de Nijmeegse binnenstad bands en andere muzikanten tegen. Diverse muziekstijlen zorgen voor een afwisselend hoorspel op de af te leggen route. Bands en andere muzikanten die graag een bijdrage willen leveren met hun muziek, kunnen dit kenbaar maken bij Stichting Zevenheuvelenloop (info@stevensloop.nl). Er is vooral behoefte aan muzikanten die zonder versterkt geluid op kunnen treden, zoals blaaskapellen en dweilorkesten. Op basis van de beschikbare muziek wordt uiteindelijk een indeling gemaakt.

Nieuw parcours

Het parcours van de 10 kilometer en de halve marathon zijn voor de derde editie geheel vernieuwd. Na de start bij het Kronenburgerpark betreden de hardlopers via de Oversteek en de nieuwe Zaligebrug het stadseiland Veur Lent. De 10 kilometer-lopers keren via de Lentloper en de Waalbrug terug naar het Nijmeegse centrum. De deelnemers aan de halve marathon gaan via de Drempel de uiterwaarden van de gemeente Lingewaard in. Na een ronde door Nijmegen-Noord lopen zij ook via de Waalbrug en het Valkhofpark terug naar de finish op de Grote Markt. De 5 kilometer lopers leggen hetzelfde parcours af als bij de eerste twee edities. De halve marathon geldt op zondag 19 maart als Nederlands kampioenschap.
 
Voor meer informatie over de muzikale omlijsting en bij interesse in een optreden, kunt u een e-mail sturen naar info@stevensloop.nl.

Een rechtenvrije foto van de tweede Stevensloop in 2016 vindt u hier.

 

Stichting Zevenheuvelenloop
Postbus 650
6500 AR Nijmegen
(024) 379 23 97


info@zevenheuvelenloop.nl
info@marikenloop.nl
info@stevensloop.nl

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Ronald Veerbeek, directeur Stichting Zevenheuvelenloop (06-41213873) of Lotte Jacobs (06-11120660).
 
logo Stevensloop logo Marikenloop logo Zevenheuvelenloop