Indien deze email niet correct wordt weergegeven klik hier om de pagina in uw browser weer te geven.
Stichting Zevenheuvelenloop
Persbericht
12 januari 2017

Fit aan de start van de Stevensloop met iRun

Nijmegen – Hardlopers kunnen met iRun trainen voor hun uitdaging bij de Stevensloop. De iRun coaches staat op maandagavond klaar voor inspirerende hardlooptrainingen in Nijmegen. De trainingen zijn afgestemd op alle afstanden van de Stevensloop: 5 kilometer, 10 kilometer en halve marathon. De halve marathon geldt dit jaar als Nederlands kampioenschap.

Nieuw parcours

De parcoursen van de 10 kilometer en de halve marathon zijn voor de derde editie geheel vernieuwd. Na de start bij het Kronenburgerpark betreden de hardlopers via de Oversteek en de nieuwe Zaligebrug het stadseiland Veur Lent. De 10 kilometer-lopers keren via de Lentloper en de Waalbrug terug naar het Nijmeegse centrum. De deelnemers aan de halve marathon gaan via de Drempel de uiterwaarden van de gemeente Lingewaard in. Na een ronde door Nijmegen-Noord lopen zij ook via de Waalbrug en het Valkhofpark terug naar de finish op de Grote Markt. De 5 kilometer lopers leggen hetzelfde parcours af als bij de eerste twee edities.

Ontspannen hardlopen

iRun is het hardloopconcept van hardloopketen Run2Day. iRun laat zien dat hardlopen helemaal niet saai of ingewikkeld is, maar leuk, ontspannen en gezond. Samen met een coach en medelopers wordt getraind voor de wedstrijd door de Nijmeegse binnenstad en over de bruggen, het stadseiland en de uiterwaarden. Intervaltrainingen, duurlopen en tips om verantwoord hard te lopen komen aan bod. Negen hardlooptrainingen, gratis loopschema’s, huiswerk en bijscholing in de looptechniek zorgen voor de perfecte voorbereiding om fit aan de start te staan op zondag 19 maart.

De trainingen in Nijmegen vinden plaats vanuit de Run2Day winkel aan de Van Schevichavenstraat in het stadscentrum. Aanmelden voor de Stevensloop clinics kan via nijmegen@run2day.nl. Maandag 16 januari om 19:30 uur is de eerstvolgende training.

Inschrijven voor de Stevensloop kan via www.stevensloop.nl. 

Een rechtenvrije foto van de tweede Stevensloop in 2016 vindt u hier.

 

Stichting Zevenheuvelenloop
Postbus 650
6500 AR Nijmegen
(024) 379 23 97


info@zevenheuvelenloop.nl
info@marikenloop.nl
info@stevensloop.nl

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Ronald Veerbeek, directeur Stichting Zevenheuvelenloop (06-41213873) of Lotte Jacobs (06-11120660).
 
logo Stevensloop logo Marikenloop logo Zevenheuvelenloop