Indien deze email niet correct wordt weergegeven klik hier om de pagina in uw browser weer te geven.
Stichting Zevenheuvelenloop
Persbericht
28 december 2016

Geen medaillelimieten bij NK halve marathon Stevensloop

Nijmegen – Bij het NK halve marathon tijdens de Nijmeegse Stevensloop worden de medaillelimieten voor master-atleten afgeschaft. In alle master-leeftijdscategorieën krijgen de eerste drie finishers een medaille. De organiserende Stichting Zevenheuvelenloop pleitte bij de Atletiekunie voor een afschaffing van de tot commotie leidende tijdslimieten. De nationale atletiekbond heeft besloten om de tijdslimieten voor masters bij alle Nederlandse kampioenschappen op de weg op te heffen.  

Commotie

Eerder dit jaar ontstond commotie nadat bij het NK marathon en halve marathon slechts enkele masteratleten een NK-medaille ontvingen. Alleen masters die aan de gestelde tijdslimiet voldeden, kregen een medaille. Aangezien er geen tijdslimieten werden gebruikt voor de medailles bij de senioren, kwam het voor dat senioratleten de tijdslimieten voor masters niet haalden en toch een medaille ontvingen. Hierdoor stonden er op het seniorenpodium bij de vrouwen atletes die langzamer waren dan de snelste masteratletes die geen medaille ontvingen. Stichting Zevenheuvelenloop vindt dat de eerste drie atleten binnen een leeftijdscategorie bij een NK altijd een medaille moeten krijgen, daar het NK een kampioenschapsrace op plaats betreft en niet op tijd. De Atletiekunie heeft besloten om de limieten voor alle NK races op de weg af te schaffen.

Nieuw parcours

Het parcours is voor de derde Stevensloop verder verbeterd en vernieuwd. Op 19 maart 2017 zullen de 10 kilometer en halve marathon deelnemers over het nieuwe Nijmeegse stadseiland Veur-Lent lopen. Zij komen hier via de nieuwe stadsbrug de Oversteek. De halve marathon voert verder door de natuur van gemeente Lingewaard en Nijmegen-Noord. Start en finish zijn in de Nijmeegse binnenstad. Voor het NK halve marathon zijn alle oud-winnaars van dit Nederlands kampioenschap uitgenodigd. Onder andere Tonnie Dirks, Greg van Hest en Irma Heeren hebben al toegezegd aanwezig te zijn.

Inschrijven voor de Stevensloop is mogelijk via www.stevensloop.nl.

Een rechtenvrije foto van de tweede Stevensloop in 2016 vindt u hier.

 

Stichting Zevenheuvelenloop
Postbus 650
6500 AR Nijmegen
(024) 379 23 97


info@zevenheuvelenloop.nl
info@marikenloop.nl
info@stevensloop.nl

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Ronald Veerbeek, directeur Stichting Zevenheuvelenloop (06-41213873) of Lotte Jacobs (06-11120660).
 
logo Stevensloop logo Marikenloop logo Zevenheuvelenloop