Indien deze email niet correct wordt weergegeven klik hier om de pagina in uw browser weer te geven.
Stichting Zevenheuvelenloop
Persbericht
1 oktober 2016

Stevensloop met nieuw parcours en NK opent inschrijving

Nijmegen – De inschrijving voor de derde Stevensloop is geopend. De Stevensloop kent op zondag 19 maart 2017 een vernieuwd parcours. Daarnaast zal het NK halve marathon onderdeel uitmaken van de Nijmeegse stadsloop. In totaal kunnen 10.000 hardlopers meedoen aan de 5 kilometer, 10 kilometer en halve marathon.

Parcours

Het parcours van de 10 kilometer en de halve marathon zijn voor de derde editie geheel vernieuwd. Na de start bij het Kronenburgerpark betreden de hardlopers via de Oversteek en de nieuwe Zaligebrug het stadseiland Veur Lent. De 10 kilometer-lopers keren via de Lentloper en de Waalbrug terug naar het Nijmeegse centrum. De deelnemers aan de halve marathon gaan via de Drempel de uiterwaarden van de gemeente Lingewaard in. Na een ronde door Nijmegen-Noord lopen zij ook via de Waalbrug en het Valkhofpark terug naar de finish op de Grote Markt. De 5 kilometer lopers leggen dezelfde ronde af als bij de eerste twee edities.

NK Halve marathon

Het NK halve marathon vindt in 2017 plaats bij de Stevensloop. Het is de eerste keer dat de organiserende Stichting Zevenheuvelenloop een Nederlands kampioenschap organiseert. De titelstrijd zal zorgen voor een zeer sterk nationaal deelnemersveld op de halve marathon. Alle voormalig Nederlands kampioenen halve marathon zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de Stevensloop. Onder andere Tonnie Dirks, Greg van Hest en de Nijmeegse Heleen Plaatzer hebben al toegezegd aanwezig te zijn.

Inschrijving

De Stevensloop kent drie afstanden: 5 kilometer, 10 kilometer en halve marathon. Aan alle drie de afstanden kunnen maximaal 5.000 deelnemers meedoen en in totaal worden ten hoogste 10.000 hardlopers toegelaten. De inschrijving sluit op 7 maart of eerder indien de deelnemerslimiet bereikt is. Inschrijven voor de 3e Stevensloop is mogelijk via www.stevensloop.nl.

 

Stichting Zevenheuvelenloop
Postbus 650
6500 AR Nijmegen
(024) 379 23 97


info@zevenheuvelenloop.nl
info@marikenloop.nl
info@stevensloop.nl

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Ronald Veerbeek, directeur Stichting Zevenheuvelenloop (06-41213873) of Lotte Jacobs (06-11120660).
 
logo Stevensloop logo Marikenloop logo Zevenheuvelenloop